Eötvös Loránd University, Budapest
Institute of Philosophy

Course List Help

(Hungarian)


Általános információk
 • A Filozófia Intézet Titkársága, a törlés kivételével, minden műveletről kap automatikus értesítést emailben.
 • Az "Edit Course" oldalon - a jobb alsó sarokban található ablakban - írhatunk üzenetet a Titkárságnak (terem kérés, vagy a kód pontosítása, stb.)
 • Célszerű megadnunk a saját email címünket - a bal alsó sarokban. Ekkor a rendszer automatikusan értesít minden olyan változásról, amely az adott kurzust érint, tehát ha pl. a Titkárság valamilyen adatot módosít. A tárgy hirdetése nem tartalmazza az email címet, tehát az email cím nem lesz publikus.
Új kurzus feltöltése
 1. Jobbra fent nyomjuk meg az Upload New Course feliratot. Bejön egy "Edit Course" című oldal.
 2. Töltsük ki a kért adatokat. Ha több kód van, azokat mindet új sorba írjuk. Ha több tanár van, azokat is előnyösebb külön sorba írni. A "Title" mezőben nem csak a kurzus címét tüntethetjük fel, hanem azt is, hogy pl. szeminárium, valamint a kurzus helyét és időpontját, vagy a kurzus nyelvét, stb.
 3. A legördülő menüből válasszuk ki a tanévet és a szemesztert, amelyben a kurzus meg lesz hirdetve! (Bárki elkezdhet egy új félévet, a program automatikusan intézi az új félév megkezdését.)
 4. Ha sillabuszt akarunk feltölteni, akkor a Browse gomb megnyomásával kiválasztjuk a feltöltendő file-t.
 5. Ha van a kurzusnak weboldala, akkor annak URL címét írjuk a megfelelő mezőbe.
 6. Mindent ellenőrizzünk, majd nyomjuk meg a Submit gombot. A program Login-t és Password-öt kér, melyet minden erre jogosult kolléga tud (ha nem, akkor keressük a Filozófia Intézet titkárságát).
Egy már felvitt kurzus adatainak megváltoztatása
 1. Keressük ki a listán a kurzust, amelyet módosítani kívánunk. Jobb felső sarokban a kis dőlt betűvel írt "Edit" feliratot nyomjuk meg. Be fog jönni az "Edit Course" oldal, úgy, hogy az eredeti adatokkal ki van töltve.
 2. Módosítsuk, amit kell, beleérve, hogy feltölthetjük ismét a sillabuszt, ha meg akarjuk változtatni, kitörölhetjük a weboldal címét, ha mégsem akarunk megadni weboldalt, vagy megváltoztathatjuk az URL címet, stb. A megfelelő rádiógomb választásával a sillabuszt megtarthatjuk (Keep original) vagy törölhetjuk (Delete) vagy új file feltöltésével helyettesíthetjük.
 3. Figyeljünk arra, hogy az Upload as new és a Delete course checkboxok egyike se legyen bejelölve!
 4. Megnyomjuk a Submit gombot, és kész. 
Egy régebbi kurzus meghírdetése új kurzusként
 1. Keressük ki a listán a kurzust. Jobb felső sarokban a kis dőlt betűvel írt "Edit" feliratot nyomjuk meg. Be fog jönni az "Edit Course" oldal, úgy, hogy az eredeti adatokkal ki van töltve.
 2. Módosítsuk, amit kell, beleérve, hogy feltölthetjük ismét a sillabuszt, ha meg akarjuk változtatni, kitörölhetjük a weboldal címét, ha mégsem akarunk megadni weboldalt, vagy megváltoztathatjuk az URL címet, stb.
 3. Az Upload as new checkbox legyen bejelölve és a legördülő menüből válasszuk ki a tanévet és a szemesztert, amelyben a kurzus újként meg lesz hirdetve. (Bárki elkezdhet egy új félévet, a program automatikusan intézi az új félév megkezdését.) 
 4. Figyeljünk arra, hogy a Delete course checkbox ne legyen bejelölve!
 5. Megnyomjuk a Submit gombot, és kész.
Kurzus törlése
 1. Keressük ki a listán a kurzust. Jobb felső sarokban a kis dőlt betűvel írt "Edit" feliratot nyomjuk meg. Be fog jönni az "Edit Course" oldal, úgy, hogy az eredeti adatokkal ki van töltve.
 2. Jelöljük be a Delete course checkboxot.
 3. Megnyomjuk a Submit gombot, és kész.